Защо харесвам и използвам AFA вече толкова години?

Защо харесвам и използвам AFA вече толкова години?

От многото хранителни добавки, с които съм се запознавала в работата си като лекар, едни от най-ценните остават тези съдържащи AFA (Afanizomenon flos-aquae) диворастящото кламатско водорасло, както и комбинацията му с други видове микроводорасли.

Като лекар и лабораторен специалист съм имала възможността обективно да изследвам и наблюдавам промяната в лабораторните показатели при използването на тези продукти вече с лечебна цел, не само профилактична. Всъщност това беше неоспоримият факт, който ми дава спокойствието вече повече от петнадесет години да използвам тези хранителни добавки за себе си и пациентите.

Ценното и уникалното на Кламатското езеро, откъдето АкваСорс добива водораслите АФА, е във вулканичните и геотермални източници, от които то се захранва  с богата гама от полезни минерали и микроелементи, включително и тези, които се срещат рядко в нашата храна, като хром, кобалт, мед, магнезий, манган, калий, бор, титан, ванадий, цинк и други, заедно с полезните, незаменими аминокиселини, ензими, антиоксиданти, хлорофил, бетакаротин, витамини и други.

На фона на все по-обедняващия състав на нашите зеленчуци и плодове, този незаменим източник, добавян в минимални количества, носи максимална полза. Изключително ценно е приложението му при деца, вегетарианци, бременни,  както и при всички, които искат да се грижат за здравето си.

Работя в областта на холистичната медицина от много години и виждам неоценимата полза от  профилактика, която се старая да прилагам, за съжаление не много успешно за момента. Свикнали сме да се обръщаме за помощ, когато вече сме болни или се въртим в омагьосания кръг на хапчета и болест, без да знаем как да излезем. Холистичната профилактика, прилагана при нужда заедно с ХДТ/хомеопатична детокс терапия/, дава много възможности да растат децата здрави, ние да се чувстваме по-здрави, както и да се възстанови здравето, ако вече болестта е започнала.

Особено важно е това за децата, поради нарастващото замърсяване и химизация. Те са изключителни пациенти, при тях резултатите идват много бързо. Децата интуитивно разбират какво е добро за тях и много лесно приемат този вид терапия. Проблемът с „недохранването“, имам предвид клетъчния глад, става все по-масово явление, както в страните с висок стандарт, така и в тези с по- нисък.

Колкото и да звучи странно, в нашата страна този проблем също е все по- актуален. Причините са много, но основната е безотговорното отношение към Земята и законите на природата, от една страна, и стремежа към химизация на човешкото тяло, от друга.

Харчат се милиарди за лекарства, химия, която не ни лекува, а само ни прави зависими, а не се обръща внимание на това какво ядем, пием или слагаме върху кожата си.

Има цяла раздел в медицината – алготерапия. Само това вече говори за ценността на водораслите като природно лечебно средство. Вече има и много информация за полезното действие на синьозелените водорасли и АФА включително.

Аз ще спомена наблюдаваните от мен категорични ефекти на този вид терапия, проследявани с лабораторни изследвания:

  • Най-уникалното положително действие на АФА, което виждам всеки път, е  върху нервната система, мозъка и психиката. АФА балансира невротрансмитерните системи в мозъка, подобрява концентрацията и яснотата, както и издръжливостта на ума. Стимулира творческите възможности и развиването на дясната хемисфера, тоест артистичните и интуитивни способности, което води до преодоляване на редица психологически проблеми, включително и депресивни състояния. Превъзходен тоник и регулатор на тъй наречената ПНЕИ-система (психо-невро-ендокрино-имунна система), водораслите подобряват общото емоционално състояние и съня. Затова използването им в преходни етапи от живота /пубертет, бременност, перименопауза, менопауза/, както и в хронични стресови ситуации, които изискват свръхмобилизация, е особено ценно.
  • В по-дългосрочен план, при лабораторните изследвания съм виждала благотворния ефект на АФА върху обмяната на веществата и дейността на всички органи и системи (повлиява се липидния профил, чернодробната функция, анемии, алергични състояния, кожни проблеми и други).
  • Сред всички храни, именно АФА е с най-високо съдържание на витамин В12 – най-важният витамин за кръвотворенето. Изключително важен за бременни, кърмещи майки, както и вегетарианци. Високото съдържание на витамин В12 не е противопоказание за приемането им от онкоболни – противораковият им ефект се потвърждава от редица автори и се дължи на комплексното действие на всичките съставки на AFA.
  • Освен витамин В12, кламатските водорасли са най-богатият естествен източник на желязо в органична форма, както и на хлорофил. В такава комбинация АФА повлиява удивително бързо различни недоимъчни анемии. Много по-добре от синтетичните железни препарати, които могат да са токсични, дразнят стомаха и приемането им не е желателно, особено по време на бременност. За бременните това е много добър вариант да си набавят така необходимия магнезий. Изглежда, че успехът е в съчетанието, направено от самата природа.

Те дават решение на четирите основни причини за влошаване на здравето с възрастта:

  • намаляване на ензимите в тялото – без наличието на активни ензими,  животът не е възможен; колкото повече ензими, толкова повече енергия за живот
  • липса на полезни бактерии, пробиотиците – основа за имунитета и чистотата в тялото
  • хроничен дефицит на витамини и минерали, водещ до клетъчен глад, въпреки презадоволеността от храна на съвременния човек
  • невъзможност на черният дроб и лимфната система да се справят с все повечето токсини, които поемаме от храната и заобикалящата ни среда

Всяка субстанция, приемана от нас, оставя отпечатък със своите вибрации в нашето тяло и нашата душа. Доказано е, че чрез подходящи храни се въздейства върху здравето, емоциите и физическото тяло, а защо не и върху мозъка и различни енергийни центрове. Прилагани в правилната комбинация заедно с храната, микроводораслите имат изключително благотворен ефект и на трите нива на здраве, които се разглеждат в алтернативната медицина.

Д-р Весела Балтова

С благодарност към пациентите, които ни учат и ни карат да търсим!

Ако имате въпроси или искате да станете потребител със свой ЛИЧЕН НОМЕР за ОТСТЪПКА можете да ме потърсите!