Детоксикацията на противозачатъчните таблетки подобрява шансовете за забременяване

Детоксът на противозачатъчните хапчета балансира женските хормоните и се отразява на цялостното психоемоционално здраве на жената!

Знаете ли, че приемането на различни медикаменти и други токсични субстанции, включително противозачатъчни таблетки, може да е причината да не се получава така мечтаното бебе? И най-интересното е, че може да е било доста назад във времето.  Много жени даже не могат да си спомнят веднага за това и да го свържат със сегашните проблеми.

Хомеопатичният детокс на хормоналните препарати е най-бързият и естествен начин да се постигне хормонален баланс, така необходим за зачеването! Всички токсични субстанции, приемани от родителите преди зачеването на бебето, от майката по време на бременността и раждането, от бебето след раждането, оставят отпечатък на вибрационно-информационно ниво както у децата, така и у възрастните.

Това могат да бъдат вещества като хормони, противозачатъчни таблетки, антибиотици, упойки, наркотици, ваксини, химически медикаменти, тежки метали и много други.

Противозачатъчни и различни хормонални препарати се прилагат ежедневно в медицината. За съжаление безразборното им използване в много случаи е доста драстична намеса в хормоналната система на жената, която е един съвършенo синхронизиран механизъм. Грубата намеса в едно от функционалните нива на организма се последва от промяна в много други нива на тялото и доста често не може да се прецени какви последствия може да има!

Много жени споделят, че са имали странични ефекти, докато са използвали противозачатъчни таблетки, които остават и след спирането им. Други споделят, че имат промяна в цикъла, в самочувствието около цикъла, често се появява ПМС. Възможно е да се появят и различни кожни прояви, като акне, за които често все пак се изписват протъвозачатъчни. Някои жени се връщат отново и отново към таблетките, и ги приемат с десетилетия, понеже тялото дотолкова е забравило естествените си цикли, че не може да се върне към механизмите на саморегулация.

Какво се случва, когато приемате противозачатъчни?

Най-просто казано – няма овулация. Хапчето ви предпазва от забременяване, като потиска вашата овулация и вашите естествени хормони.

Естественият хормонален цикъл на жената е поредица от пикове и спадове на различни хормони на няколко нива в хормоналната система. При това всичко се получава в хармония и в определеното време, за да се случат поредица физиологични промени – подготовка на яйцеклетката, овулация, подготовка на лигавицата за приемане на оплодената яйцеклетка или отделянето ѝ. Когато се приемат противозачатъчни таблетки по схема или еднократно след рисков секс, всичко това спира като цикличност. Тялото буквално се залива със синтетични хормони!

Противозачатъчните таблетки съдържат синтетичен вариант на хормоните прогестерон и естроген. Те предотвратяват овулацията, като поддържат изкуствен хормонален ритъм в тялото на жената. Няма естроген, за да се освободи яйцеклетка от яйчника, тоест няма овулация. В този случай, хипофизната жлеза – главният диригент – получава сигнал, че има достатъчно хормони и спира да работи, спира да произвежда FSH – фоликулостимулиращ хормон, изключва се. Също така се потиска отделянето на LH – лутеинизиращ хормон и фоликулът не стига до овулация.

Какво се случва след като спрете хормоналните хапчетата?

По принцип става въпрос не само за противозачатъчни таблетки, а също всякакви варианти за прилагане на хормони, „хапчета за след секс”, медикаменти при ин-витро процедури, видове на хормонални спирали и други. Обикновено се смята, че след спиране на хормонални противозачатъчни може лесно да се забременее. Това донякъде е така, но съвременната жена е изложена на толкова много синтетични хормони, че естественият хормонален цикъл е объркан – най-често по този повод се препоръчват противозачатъчни таблетки – и след спирането на хормоните тялото забравя да се върне към нормалния си цикъл на овулация.

Споделям най-честите проблеми, с които идват жените в практиката ми след използване на хормонално лечение:

 • липсва овулация
 • овулацията е изместена
 • различни физически и емоционални оплаквания, най-вече около и по време на цикъла
 • нередовен цикъл със силно изразен ПМС
 • яйцеклетката не може да достига зрялост, за да настъпи оплождане
 • нисък прогестерон, т.е. яйцеклетката не може да се имплантира и да се задържи бременността
 • дисбаланс между прогестерона и естрогена
 • СПКЯ

Въпреки, че синтетичните хормони вече не са в тялото, те са са оставили отпечатък върху функцията на вашата хормонална система! Да, звучи малко странно, но е факт, че след един добър хомеопатичен хормонален баланс нещата се променят!

Единственият начин да се изчисти това въздействие е чрез хомеопатичен детокс!

Многократно съм била удивена от резултатите, които може да даде този детокс:

 • възстановява се липсваща с месеци менструация
 • възстановява се ритъма на женските хормони
 • появява се редовна овулация, която е липсвала спонтанно
 • нормализира се средата и секрецията във влагалището

Често се случва даже жените да забременеят по време на тази програма, което е удивително, нали!

Това е един от най-честите детокси, които ми се налага да правя, откакто използвам хомеопатичната детокс терапия в практиката си. Може би детокс не е най-точното определение, защото понякога медикаментите са приемани години преди това. Всъщност чрез хомеопатията ние премахваме онзи отпечатък, който е оставила химията върху тялото и функциите му. Регулираме и възстановяваме баланса на хормоналната ос в тялото, за да се стимулират яйчниците и за да се възстанови естествения регулиращ механизъм на хипофизата.

Хомеопатията има регулираща функция и действието ѝ се основава на обратния отговор на организма, не на потискане, а на освобождаване!

Бъдете здрави!

За консултация  с Д-р Весела Балтова КОНТАКТИ

Може да ни последвате във Фейсбук

Моля, споделете с ваши приятели: