Хомеопатия и храносмилателни проблеми

Асоциацията на лекарите хомеопати в България ви кани на безплатна лекция по повод Световната седмица на хомеопатията на тема Хомеопатия и храносмилателни проблеми.

Здравето на храносмилателната система до голяма степен оказва влияние на здравето на организма като цяло. Още Хипократ казва, че болестите започват в червата. От това какво се случва в стомашно-чревния тракт зависи усвояването на храната, дефицитите на полезни вещества, нарушенията в чревната микрофлора и оттам здравия имунитет, алергиите и автоимунните болести.

Храносмилателната система вече се нарича „втория мозък“, който взаимодейства директно с нервната и хормонална система. В нея се произвежда редица невротрансмитери, хормоноподобни вещества, които влияят на здравето, настроението, съня, паметта и концентрацията.

Има пряка връзка между емоциите, мозъка и храносмилателните заболявания като гастрит, язва, синдром на раздразненото черво, колит. Хората, които са по-склонни да се тревожат, по-страхливи са често имат оплаквания от нарушено храносмилане, болки и др.

Забързаният начин на живот, стреса, небалансираното хранене, спазването на диети, бедната на полезност храна, токсичността оказват влияние на храносмилателната система и създават повишена вътрешна токсичност и възпаление. Това е в основата на развитието на много заболявания.

На лекцията ще чуете какъв е подхода на хомеопатията при лечение на стомашно-чревни оплаквания, как да се подобри чревното здраве и каква е подходящата профилактика на тези заболявания. Също и за ролята на емоциите и преработването им, като важна част от профилактиката.

На лекцията ще научите повече за:

  • Кои са причините за влошено чревно здраве днес?
  • Холистичен подход за новата епидемия от чревна пропускливост
  • Пробиотиците достатъчни ли са и защо трябва да се внимава с тях?
  • Какви са възможностите на хомеопатията при лечение на храносмилателни проблеми?
  • Каква е правилната профилактика?

Лектор: Д-р Весела Балтова – лекар хомеопат. Специалист по класическа хомеопатия, хомеопатична детокс терапия, биорезонансна диагностика, нутриционист, шуслеров и бахов цветотерапевт. В работата си използва комплексен подход, включващ хомеопатия и други алтернативни лечебни методи – акупунктура, цветотерапия по д-р Бах, холистичната нутриционистика и др.

Освен лекционна част ще има и дискусия с възможност да зададете своите въпроси на лектора и лекари хомеопати в залата.

МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ! С ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ НА info@alhb.eu

Всички събития в Седмицата на хомеопатията: https://homeopathybulgaria.org/