Тест за хранителна непоносимост – как да използвам получените резултати?

Тестът на OMEGA Diagnostics – открива и показва антитела срещу определени видове храна. Колкото е по-голяма концентрацията на антитела в кръвта, толкова по- силна е непоносимостта към този вид храна. Реакцията може да бъде мека, умерено силна или силна. Наличието на тези антитела, особено във висока концентрация показва, че контакта между храната и имунната система е постоянен и „нездравословен”.

След като получите резултатите

Препоръчва се елиминирането на храните за минимум 3 месеца. Като според силата на непоносимостта ограничаването на приема на неподходящите храни трябва да бъде с различна продължителност (съответно не по-малко от 3, не по малко от 6 или за 12 месеца).

Смята се, че когато от менюто се изключи дадения хроничен дразнител, антителата изчезват, организмът изгражда толеранс, т.е. започва да приема отново нормално тази храна. Препоръчва се постепенно, стъпаловидно захранване след периода на пълно ограничаване на храните.

Разбира се най-добре е да се открие причината и времето през, което се спира съответната храна да се използва за лечение на състоянието довело до хранителната непоносимост.

Ако има прекалено много положителни резултати, премахването на всички хранителни продукти изведнъж може да е трудно. Необходимо е да се прецени дали да се спират едновременно всички храни или да се изберат част от тях и с какво да бъдат заместени в менюто. В този случай е препоръчителна консултация със специалист.

Направете си план за действие

  • разберете какво означават резултатите и огледайте вашите
  • обмислете вашата диета
  • консултирайте се със специалист
  • проследете промените в симптомите, които имате
  • водете си дневник за времето и промените
  • планирайте кога и как да въведете някои от проблемните храни

Тест за хранителна непоносимост - как да използвам получените резултати?

 

Ще се радваме да отговорим на всичките ви въпроси!

Ако имате нужда от допълнителна информация, не се колебайте да ни потърсите на 02/8208191.