Защо не мога да отслабна? Кои са 6-те основни причини?

Изглежда, че се храните правилно, ограничавате калориите и подбирате какво поставяте в чинията си, но килограмите не намаляват. Вече ви е писнало от тази борба и постоянния йо-йо ефект. Има няколко основни причини поради, които може да имате този проблем.

Зад намаляването на теглото освен чисто естетическия момент обаче, стои много по-важен здравословен такъв! Знаем колко са важно оптималното тегло и здравословния начин на живот особено в съвременния забързан и с високи изисквания свят.

Храненето и начина на живот стои в основата на повечето съвременни болести на 20-21 век, доказано с редица изследвания и проучвания. Основното противоречие в съвременното общество е, че все по- лесният начин и условия на живот водят до все по- намаляваща функционалност на организма и справянето му с нарастващите дразнители – психически, токсически и други.

И така, кои са основните причини:

1-во – най- вероятно сте жена. Доста по-често нежният пол иска да изглежда добре, грижи се за здравето си и това на своите близки и ги подлага на „експерименти“, ако те са или колкото са склонни. Но диетите не вършат работа, най-вече ако са едностранни и прекалено рестриктивни! Тук има значение и възрастта!!, хормоналния фон и други особености, които е добре да се отчитат.

2-ро  – „Типът хранене“, което сте избрали за себе си не ви подхождаи може даже да има обратния на желаното ефект. Колкото и да ни се дават точни и ясни указания за хранене и диети, пак стигаме до момента, че всичко е индивидуално. Дори на  специалиста-експерт, ще му отнеме време да избере идеалната си програма.

3-то – Времето за хранене. Не всичко се определя от калориите. Например плодовете сутрин и вечер имат различно въздействие върху теглото и здравето. Интервалите между храненията също имат значение, както и времето, в което се храним.

4-то- Количеството храна. Можете да преяждате и с най-здравословните храни и ястия. Разбира се, много по-лесно е да спрете, когато ядете броколи или моркови, а не скара и мекици. Но въпреки това, изяденото количество трябва да се контролира!

Ако ви е трудно да намерите подходящата диета за себе си или да промените начина си на живот, можете да се възползвате от  нашата програма:  “ Здравословно нормализиране на теглото“. Ще получите персонални съвети и хранителна програма за възстановяване на вашето здраве и подкрепа от холистичен лекар, нутрициолог с 25 годишен опит!

Здравословно нормализиране на теглото

 

5-та – Самозаблуда. Струва ви се, че се ядете по малко и като цяло правилно. Често когато пациентите представят записките за своите хранителни навици не може веднага да се разбере  къде е причината за излишното тегло?! Тогава е необходимо да я търсим заедно!

6-та –  Медицинска причина. Хормонални смущения, метаболитни нарушения, лекарства със страничен ефект за наддаване на тегло. Инфекции, проблеми с храносмилателнаса система и др. Важно е да разберете какъв е проблема и да вземете решение заедно с лекаря.

Разберете причините, които ви пречат да изглеждате и да се чувствате така, както искате.

Направете план за промяна и го следвайте. Ако е необходимо, използвайте моята помощ и включете храните, които помагат за нормализиране на теглото във вашия персонален хранителен режим!

________________

Д-р Весела Балтова

Хомеопат, нутриционист, натуропат

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Следете ни във Фейсбук :

Д-р Весела Балтова

Център Хомеоарт

Aюрведична кухня с Екатерина Минкова

Защо не мога да отслабна? Кои са 6-те основни причини?Защо не мога да отслабна? Кои са 6-те основни причини?Защо не мога да отслабна? Кои са 6-те основни причини?

 

Моля, споделете с ваши приятели: