Хомеопатията полезна и по време на празници!

Хомеопатията полезна и по време на празници!

В България обичаме празниците! Обичаме добре да си хапваме и пийваме и после да съжаляваме, че така сме преяли. Често в такива случаи забравяме за здравословното хранене. Семейството се събира около любимите ястия и това продължава няколко дни.

Има няколко хомеопатични лекарства, които може да са много полезни в тези случаи и е добре е да се запасим с тях по време на предстоящите празнични дни.
Как да ги приемаме за да сме във форма?

Хомеопатията полезна и по време на празници!

Нукс вомика 6Д ако обичате да пийнете алкохол на празници, а на другата сутрин не искате да ви мъчи махмурлук. Вземайте по 5 гранули преди купона, по време и след него, както и ако ви е тежко на другата сутрин. Ако сте тип Нукс като характер- може и няколко дена по време на празниците.

Окоубака 6Д е лекарството ако се чувствате като натровени от смесването на много различни храни и питиета. Вземайте по 10 гранули 3- 4 пъти на ден. То ще ви детоксикира бързо! Пийте много вода и се подвижете!

Хелидониум 6Дако знаете, че жлъчката ви е слабото място. Хелидониум ще облекчи леката болка в жлъчката, когато сте похапнали повечко мазна и тежка храна, или сте прекалили с яйцата и козунаците. За всички, които страдат от прегъната жлъчка или имат камъни в жлъчката е добре по време на празниците да приемат превантивно Хелидониум 3 пъти дневно по 5 гранули.

Антимониум крудум 9CH – ако все пак не сте успели да устискате на вкусните неща и коремът ви е подут от храна, пълен с газове и какво ли още не и усещате сякаш сте глътнали слон. Вземете Антимониум крудум лекарството (за след преяждане) 3 пъти по 5 гранули на всеки половин час, след което 3 пъти дневно по 5 гранули до подобряване на положението още няколко дена.

И още няколко съвета:

  • не смесвайте, ако е възможно много различни алкохолно напитки
  • не приемайте газираните напитки. Освен, че са пълни със захар, те създават зависимост
  • нека между храненията има интервал поне 4 часа

И най-доброто лекарство остава умереността и доброто настроение!

Приятни празници и бъдете здрави!

Моля, споделете с ваши приятели: