Признаци за наличие на паразити в организма

Признаци за наличие на паразити в организма

Проверете себе си и вашите близки! Ценна информация, която може да помогне и да спаси вашето здраве!

Струваше ми се, че това го знаят всички…Оказва се, не всички…Въпросът е следния. Как да се определи наличието на паразити в организма? Паразитологичното изследване не показва наличието на яйца…. Значи ли това, че тях ги няма? Този начин на изследване отдавна вече е остарял, още от миналия век …И защо още се използва, не е ясно…

Съществуват ПРИЗНАЦИ ЗА НАЛИЧИЕ НА ПАРАЗИТИ В ТЯЛОТО, които отдавна са определени от медиците и могат да се наблюдават, ако човек знае какво. Проверете себе си и вашите близки за наличие на подобни признаци!

Неканените гости – паразитите в нашето тяло

Основните симптоми, говорещи за присъствието на паразити в тялото са:

 • Запек. Силната глистна инвазия може да блокира жлъчните и чревни пътища, което води до нередовни и затруднени изхождания.
 • Разстройство. Много паразити образуват простагландин, който предизвиква загуба на натрий и хлор, което пък води до воднисти изхождания. Така кашавите изхождания при паразитна инфекция са от жизнените процеси на паразитите, а не опит на организма да се освободи от тях.
 • Газове и подуване. Редица паразити живеят в горната част на тънкото черво, където възпалението, което причиняват води до подуване и газове.
 • Дисбактериоза, странични ефекти от прилагането на антибиотици;
 • Болки в ставите и мускулите. Паразитите могат да мигрират, за да се инкапсулират в ставната течност и мускулите. Може да има ставни болки, които да се разглеждат като артрит. Болките и възпалението на ставите и мускулите са резултат от травмата на тъканите, причинена от паразитите или на имунната реакция на организма към тяхното присъствие.
 • Алергия. Паразитите могат да дразнят, а понякога и да пробият стената на червото, което води до попадане на големи молекули несмляна храна в кръвта. Това постоянно активира имунната система и предизвиква алергична реакция. Самите паразити също могат да се явят алергени.
 • Проблеми с теглото. Напълняването вследствие на паразитна инвазия е резултат от изчерпването на човешкия организъм. Паразитите изчерпват хранителните вещества и се получава дефицит и „празни калории“.
 • Нервност. Отпадъците от обмяната на паразитите могат сериозно да влияят на нервната система. Безпокойството, депресивното състояние, нервността се явяват резултат от системното отравяне.
 • Хиперактивност при децата
 • Хронична умора. Симптоми на хроничната умора – слабост, апатия, грипоподобни състояния, понижена концентрация, лоша памет. Тези симптоми може да са причинени от паразити, които използват голяма част от хранителните вещества. Даже при много добро хранене може да се получат дефицити на белтъчини, мазнини, въглехидрати, витамини и минерали. Задълбочава се състоянието на постоянно натравяне на организма (интоксикация от обмяната на паразитите)
 • Нарушение на имунитета. Паразитите отслабват имунната сустема, намалявайки отделянето на имуноглобулин. Присъствието им постоянно стимулира имунната реакция и може да потисне и отслаби жизненоважни защитни механизми, откривайки път за проникване на бактериални и вирусни инфекции.
 • Възпаление на дихателната система. Редица паразити мигрират в организма на човека, включително и в дихателните пътища. Кашлица, повишена температура, хрема са симптоми за наличие на „неканени гости“ в организма. Пневмонията  е един от признаците за аскаридоза. Алергични реакции, бронхиална астма.
 • Проблеми с кожата. Чревните паразити могат да предизвикат уртикария, обриви, екзема и други кожни реакции. Кожни язви, тумори, папиломи и други могат да са следствие от наличието на протозои, едноклетъчни паразити. Дерматити със сърбеж, анемия.
 • Нарушен сън. Честото събуждане през нощта може да е резултат от опит на организма да се освободи от токсини чрез черния дроб. Нощното събуждане може да е следствие и от излизането на някои паразити през ануса, което се съпровожда от болезненост и сърбеж.
 • Типично пробуждания, особенно между 2 и 5 часа през нощта;
 • Онкологични заболявания. Хроничното натравяне на организма, сривът на имунната система, директното въздействие върху тъканите и органите, продължителното възпаление и дефицит на хранителни вещества е повече от достатъчно да провокира развитието на тумор.
 • Разстройство на апетита и пристъпи на силен глад;
 • Повишено слюноотделяне през нощта и скърцане със зъби;
 • Жлъчна дискинезия, нарушения на чернодробната функция, нарушения на обмяната на веществата, наднормено тегло.
 • Променен цвят на лицето, бледо, сивеещо или пожълтяло, целулит.
 • Други симптоми. Могат да са много различни и зависят от вида на паразита, продължителността на инвазията и степента на поразяване на органите. Диапазонът може да е от мигрени и сърдечни пристъпи до астма и възпаление на пикочо-половата система.

Всичко изброено дотук е само малка част от възможното действие на паразитите. През живота си човек контактува с огромно количество болестотворни микроорганизми. При това попадането на паразити в организма невинаги зависи от вашата хигиена. От зелена салата, хапната в добро заведение, също е възможно да се разболеете от аскаридоза.

Източник: interesbook.ru, превод: д-р Весела Попова