Вирусът?

Постарах се да събера информацията, която практически ще е полезна за моите пациенти и много други хората. Като цяло в интернет има купища съвети и предложения, често объркващи! Като например не се разбра, все пак опасен или не толкова е корона вирусът и кой има интерес от всичко това?
Но все пак по темата:
Хремата, секретите и храчките не са типични за коронавирусна инфекция. За Коронавирусната пневмония е типична суха кашлица без настинка. Това е най-особеното за инфекцията, иначе не може по симптоми да се отличи от грип или друга вирусна инфекция. Сovid 19 e чувствителен към топлинна обработка. Умира мигновено при температура над 56 ° C и за 15 минути при температура над 37 ° C.
Съвети на лекарите:
– вирусът е със сравнително големи размери (около 400-500 nm), така че обикновената медицинска маската по принцип може да бъде филтър. (добавяйте ароматерапия)
– ако заразеният човек киха пред вас или премине на разстояние до 3 метра от вас, забавете се, за да се „утаи“ инфекцията.
– на повърхността на метала, вирусът оцелявапоне 12 часа ( дръжки на врати). Ето защо, ако влезете в контакт с всяка метална повърхност, измийте добре ръцете си със сапун.
– вирусът може да остане активен върху тъканите в продължение на 6-12 часа. Стандартните препарати за пране го убиват. Достатъчно е да изсушите зимните дрехи на слънце.
Относно симптомите на самата болест – пневмония, причинена от коронавирус :
– след проникване в гърлото може да се появи сухо гърло, като при ангина, но не етипичната ангина. Ще продължи 3-4 дни.
– тогава вирусът ще се слее с носната течност, ще влезе в трахеята и след това в белите дробове и ще причини пневмония. Този процес ще отнеме от 5 до 6 дни.
– с коронавирусна пневмония се появяват температура и задух. Назалната конгестия не е като типичната назална конгестия, усеща се, че се давите във вода. В този случай незабавно се консултирайте с лекар.
Относно превенцията:
– най-разпространеният начин да се заразите е да докосвате повърхности и хората, така че трябва често да миете ръцете си. Вирусът може да живее на ръцете ви само 5-10 минути. Но всичко може да се случи в тези 5-10 минути (можете да разтриете очите си с ръце или да докоснете носа си).
– вдопълнение към честото миене на ръцете, можете да гаргарате с капка йод или други дезинфектиращи препарати (риган, прополис), за да премахнете или сведете до минимум действието на микробите, докато те все още са в гърлото (преди да попаднете в белите дробове).
– пийте повече загрята вода, чай 😊
– според последните доклади инкубационният период може да продължи до 28 дни, преди симптомите на COVID-19 да станат очевидни. По времето, когато човек има треска и кашлица и попадне в болницата, фиброзата обикновено се открива в белите дробове с 50% и вече е късно!
– вече започват да се предлагат бързи тестове за изследване на корона вируса, които дават резултат за 10-15 минути. При съмнителен резултат не се паникьосвайте, необходимо е да се потвърди с PSR- ДНК тест, който е референтен!
Експертите:
Тайванските експерти съветват обикновен самотест, който можем да правим всяка сутрин: Поемете дълбоко въздух и задръжте дъха си повече от 10 секунди. Ако успешно го завършите без кашлица, без дискомфорт, задръствания, стягане и т.н., тогава това доказва, че няма фиброза в белите дробове и това показва липсата на инфекция.
Японски лекари, лекуващи COVID-19. Всеки трябва да гарантира, че устата и гърлото ви са влажни, а не сухи. Пийте няколко глътки вода на всеки 15 минути. Дори ако вирусът попадне в устата ви, питейна вода или други течности ги измива през хранопровода в стомаха и там КИСЕЛИТЕ в стомаха ще убият целия вирус.
!! Ако не пиете достатъчно вода редовно, вирусът може да навлезе във вашите дихателни пътища и да влезе в белите ви дробове.
ОСНОВНОТО, КОЕТО МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ ЗА СЕБЕ СИ:
– намерете си интересни занимания, ако ви се налага някъде да отидете, отивайте подготвени
– това е време да се погрижим се за тялото, но и за душата и умът
– подсилваме имунната система и надбъбрека, за да се справим със стреса, който не идва само от корона вируса! 😊
– за добавките се писа много – на снимката съм обозначила, тези които наистина помагат
– ще добавя астрагал, ашваганда, родеола– адаптогените, които се оказаха по-важни в момента от цинка и селена 😊 Надбъбреците са най-важните жлези по-време на стрес, особено по-продължителен
-има някои хомеопатични средства като Arsenicum album и Aсonitum, които са много актуални в момента, както Комбинация Рескю в различни варианти. Аз използвам много ароматерапията- лавандула, чаено дърво, тамян. Може да се направи и под формата на шпрей заедно с бахови есенции. Има варианти!
Допитайте се до лекуващия ви хомеопат! Ако в момента имате нужда от подкрепа моля пишете ми!
Споделете тази информация с приятели, семейство и близки! Може на някой да е необходима и да помогне, за по- бързото справяне с вируса на короната.
Бъдете здрави!
Д-р Весела Балтова