Д-р Весела Балтова – холистичен лекар, хомеопат, нутриционист

Д-р Весела Балтова - холистичен лекар, хомеопат, нутриционистД-р Весела Попова е завършила медицина в I.M. Sechenov Moscow (MMA), след което работи като педиатър и специализира клинична лаборатория. Има европейска диплома по хомеопатия на Европейския комитет по хомеопатия. Завършила е курсовете на Лондонския хомеопатичен колеж /LCCH/, ЦОРХ и Международната Академия по Класическа Хомеопатия, ръководена от проф. Г. Витулкас. Дипломиран лекар към The International School for Human Chemistry and Natural Integrated Therapy на Тон Янсен за Хомеопатична детокс терапия. Практик ТЕС и Пренареждане на матрицата. Започва да практикува хомеопатия от 1999 г. Член е на Световната лига по хомеопатия и на Асоциацията на лекарите-хомеопати в България.

Работи като холистичен лекар- хомеопат за цялостна профилактика, лечение и възстановяване след продължително натоварване и боледуване. Включва в практиката си и други алтернативни и природни методи като акупунктура, цветотерапия с шуслерови соли и цветята на д-р Бах, нутритерапия и др. Използва биорезонансна диагностика и  хомотоксикология с ново поколение апаратура, според индивидуалното състояние и потребности на пациента. Прави специализирани консултации на жива капка кръв (Darcfield microscopy)със съставяне на индивидуален хранителен режим.

Като приоритет в своята работа д-р Балтова работи в областта на женското здраве и хормоналния баланс. Помага на жени, които искат да повишат шансовете си за зачеване и естествена бременност с природни средства. Помага също така на жени преминали или преминаващи през варианти на асистирана репродукция, инвитро за отстраняване на химията и страничните ефекти от медикаментите, за да се чувстват добре за себе си и за децата си!

Програмата, по която работи е авторски метод, интегративно съчетание на класическа хомеопатия по метода на Л. Лалор, HDT и други  холистични медицински методи. Създател е на проекта „Цветята на света“ която включва използването на Баховата терапия в ежедневието.

За контакти Център Хомеоарт  Контакти