Тест за хранителна непоносимост в Център Хомеоарт

Нов ТЕСТ за хранителна непоносимост/интолеранс на OMEGA Diagnostics(Великобритания), който изследва IgG антитела към 46 основни вида храни, използвани ежедневно.

В Консултативен център „Хомеоарт“ от години работим в областта на хранителните непоносимости и имаме натрупан опит както в тяхното установяване, така и в терапията им.

Вече е установена директната връзка на хранителния интолеранс с редица физически и психични проблеми. Днес тези състояния са епидемия в развитите страни поради отдалечаването от природата, стресовия начин на живот и сериозното навлизане на химията в ежедневието ни.

В Англия, Европа и САЩ се натрупа голям опит в тази насока и отдавна прилагат диагностика и терапия на хранителната непоносимост, която съпровожда редица хронични болести и предболестни състояния.

У нас за съжаление често този проблем се пропуска или пренебрегва поради факта, че трудно се открива. За разлика от хранителната алергия, реакцията като непоносимост към приетата храна не се развива веднага след консумацията на дадена храна. Всъщност в световен план само около 2% от хората страдат от хранителни алергии, а 60- 70% имат по- ясни или по-скрити симптоми на хранителна непоносимост. Проявите са в различни органи и системи в организма, могат да се появят до 2-3 дена след прием на определени храни и е много трудно да се установи точно коя храна е причината. Подробно за хранителната непоносимост

Д-р Весела Балтова като холистичен лекар, хомеопат и специалист клинична лаборатория съчетава в терапевтичния лечебен план познанията по нутриционистика и използването на биоактивни добавки! Повече от 12 години прилага в изследване на хранителна непоносимост и има комплексен подход за терапия според причините довели до това състояние!

Резултатите от теста могат да помогнат за преодоляването на хранителните непоносимости чрез комплекс от мерки – хранителен режим с изключване на дадените храни за определен период от време и постепенно връщане след това, отстраняване на причината в по-дългосрочен план и др.

Преимуществата да направите тест в Център Хомеоарт са:

  • Възможност за индивидуален подход и съчетание с холистично лечение
  • Оптимален списък на храни и цена
  • Висока надеждност на резултатите
  • Резултат същия ден
  • Икономия на време- резултата и консултацията в един ден
  • Извършва се от периферна кръв (подходящ и за деца)
  • Покрива 90% от най-често консумираните храни

Този тест, може да излезе положителен дори да сте правили преди това изследване за хранителна алергия. При хранителния интолеранс се образуват антитела от клас IgG (група антитела, отговарящи за определен забавен тип имунна реакция), които се появяват като маркери за непоносимост към определени хранителни продукти. Този тест може да ви насочи към състояния и оплаквания, които на пръв поглед, нямат връзка с храненето.Тест за хранителна непоносимост в Център Хомеоарт

Цена на теста 210 лв.

Цена на теста с включена индивидуална консултация с д-р Балтова – 260 лв.

За да запазите час консултация или извършване на тест за хранителна непоносимост в Център Хомеоарт е необходимо да се обадите на тел. 02 820 81 91