Сексуално здраве и еректилна дисфункция

Нарушението на ерекцията – това е сериозен проблем за много мъже на все по- млада възраст. Причините могат да са различни от психологични, най-често, до чисто физиологични. Напоследък все по- честа причина се явява приемането на много алопатични медикаменти и други стимуланти. С възрастта мъжката способност към оплождане също доказано намалява. Стареенето влияе на количеството съзрели клетки сперма. Докато преди време на възрастовия спад на мъжката фертилност се е обръщало по-малко внимание, тъй като, независимо от някои затруднения, повече мъже са били способни да станат бащи дори на преклонна възраст. Днес за съжаление, поради редица причини – стрес, замърсяване на околната среда, лошо качество на храната и други причини тази тенденция е доста засилена и все по-млади мъже имат подобни проблеми.

По данни на статистиката около една трета от мъжете на възраст над 50 години и половината от мъжете над 60 години страдат от някаква форма на полова слабост, като лишават себе си и партньорките си от нормален сексуален живот. Като резултат от това годишната печалба от продажбата на препарати за борба с нарушения на ерекцията достига повече от 3 милиарда долара. Стойността на тези препарати е значителна.

Еректилната дисфункция е резултат от понижено налягането на кръвта в половите органи. Специализираните препарати най-често стимулират циркулацията на кръв в половия член, но имат доста противопоказания, което изисква внимателно използване от хора с хронични заболявания и приемащи определени медикаменти. Добрата новина е, че тези скъпи и опасни за здравето медикаменти не са единствен изход и имат естествена алтернатива.

Доказано е, че азотният окис (NO)стимулира циркулацията на кръв в организма. „Молекулата на живота“, както още е наречен, има свойството да разширява кръвоносните съдове и така подобрява кръвотока.

Около 112 хил.научни работи изброени в PubMed определено показват, че азотният окис не само подобрява общото състояние на организма като мощен антиоксидант, но и състоянието на репродуктивните органи като цяло. Което е от изключителна  важност при проблеми с фертилността.

Според доста изследвания, еректилната дисфункция може да показва недостатъчно количество на азотен окис (NO) в тялото. С възрастта способността на организма да образува NO съществено намалява. Поради това еректилната дисфункция по-често се среща при мъже над средна възраст. Клинично е доказано, че продуктът Нони на CaliVita повишават по естествен начин образуването на азотен окис в целия организъм, благодарение на естествените свойства на концентрата от растението Нони, като така въздействат благоприятно и при проблеми с ерекцията. https://homeoart-bg.com/produkt/organic-noni-liquid-946-ml/

Консултацията с холистичен лекар, хомеопат може да ви спести емоционални и физически проблеми.

Продуктите са хранителни добавки и не са предвидени за специфична диагностика, лечение или профилактика на определени заболявания и не могат да заместят консултацията с квалифицирани специалисти!