Курс за търсещи родители, есен 2017

„Здравето – холистично и хомеопатично”

Oктомври- ноември 2017

Курсът е завсеки, който иска да разбере повече за здравето и как да си помагаме.

Как да бъдем здрави е въпрос, който всеки си е задавал в някакъв момент за себе си,  своето дете или свой близък. Особено, когато станем родители разбираме колко неподготвени сме за най-различните ситуации пред, които ни изправя живота и нашите деца.

Курсът е за родители, бъдещи майки и всеки търсещ човек, който иска да разбере повече за здравето, от какво зависи и как да го достигнем и как да отгледаме здрави деца в 21 век!

В поредица от 3 модула от по 5 часа, ще разгледаме какво е здравето от  холистична гледна точка и ще получите много практически съвети как да се справяте и да оставате спокойни в спешни ситуации, които винаги се случват в петък вечер или по време на почивка. Включено е запознаването и с други природни, интегративни методи, които могат да бъдат много полезни в ежедневието за цялото семейство. Ще има и много разнообразна допълнителна информация, която сме подготвили за вас  и ще получите отговори на въпроси като:

1 модул

Какво е да си здрав и защо се разболяваме?

Холистичният подход към здравето- защо става все по- важен в наши дни.

Ще разберем много за хомеопатията, как работи тази Нежна медицина и какво е важно да знаем, за да се лекуваме по този начин. HDT- направление в съвременната хомеопатията.

Температурата- ужасът на всеки родител! Хомеопатични лекарства за остри състояния –настинки, хрема, отити и др.

Съчетание с други природни, интегративни методи за здраве съобразени със сезона.

2 модул

Лекарства за остри състояния, хомеопатия  и други природни методи ( продължение).

Най-често срещаните емоционални проблеми в психологическото развитие на  деца и защо това е изглючително важно за здравето?

Хомеопатия и Бахова терапия за емоционални състояния

при децата.

 

3 модул

Хранене и здраве. Защо здравето на стомашно чревния тракт е в основата на имунитета? Основни насоки при храненето на децата през различните сезони.

Основни моменти в храненето според Аюрведа, древната система за здраве.

Хомеопатия при стомашно чревни проблеми, травми и пътуване.

Какви са незаменимите съставки за едно бъдещо здраве и как да ги достигнем по най- естествен начин –  храна, движение,обич, радост!

 

Въпроси и отговори.

 

Водещ на курса:

Д-р Весела Балтова – лекар- хомеопат с дългогодишен опит, дипломиран HDT терапевт, нутриционист. Включва в практиката си и други холистични методи като шуслерова и бахова терапия, аюрведа, използване на биологично -активни добавки, акупунктура, ЕFТ, MR, MBR и други техники. Работи като педиатър, след което специализирала клинична лаборатория, като използва специализиран подход в практиката си според конкретните нужди на човека.

Поканени са гости -лектори, които ще ни разкажат и как да се погрижим за здравето си на всички нива-  Таня Маркевич- консултант- терапевт семейни констелации, Д-р Марияна Ангелчева- холистичен лекар, ирисова диагностика, спортна медицина.

Курсът ще се проведе 3 дена през уикенда от 10.00 до 15.00 часа на следните дати:

29 октомври, 5 ноември, 12 ноември

Цена на курса: 190 лв.

При ранно записване до 23.10 отстъпка-  160 лв.

Мястото в курса се счита за заето след записване и заплащане на част от сумата – 80лв. Отделни модули не могат да бъдат посещавани, поради връзката на материала. Ако пропуснете някой семинар, ще имате възможност да получите материалите за него или да го посетите при следващо организиране на курса.

Мястото за провеждане на курса ще бъде допълнително уточнено. Местата се запазват предварително.

Записване и въпроси на email: office@homeoartbg.com

 тел. 0888 836 921 в работни дни.