Хомеопатична Детокс Терапия по Тон Янсен

Какво е Хомеопатичната детокс терапия и в кои случаи се препоръчва?

В наши дни все повече се говори за необходимостта от периодична детоксикация  на тялото. Като лекар хомеопат, тръгнал по пътя на холистичната медицина, винаги съм търсила варианти за нежна детоксикация, защото един чист организъм се лекува и възстановява много по-бързо и лесно. Съществуват много варианти и са разработени цели системи за детоксикация, както на физическо, така и на емоционално ниво – „ Душата често също се нуждае от детоксикация толкова, колкото и тялото“.

Хомеопатична Детокс Терапия по Тон Янсен

Истината е, че всяка субстанция, преминала през нас като лекарства, токсични субстанции, химични вещества, оставя отпечатък върху нашите клетки на някакво ниво!!!

Всяка субстанция, приемана от родителите около зачеването на бебето, от майката по време на бременността и раждането, от бебето след раждането – например хормони, антибиотици, противозачатъчни, упойки, ваксини, наркотици, химични медикаменти и други – също оставя последствия на вибрационно /енергийно/ информационно ниво както у децата, така и у възрастните.

Това се явява основна причина за многото случаи, когато лечението с хомеопатия не е успешно или в един момент започва да буксува. Друг много важен момент е, че над 85% от пациентите, обърнали се за хомеопатично лечение, имат проблеми и болести свързани със страничните ефекти на предишни лечения. Алопатичните медикаменти, колкото необходими в даден момент, имат основно потискащо симптомите действие. Многото странични ефекти, които имат, създават нови проблеми, медикаментозни болести и объркват картината на първоначалните оплаквания. Освен това, алопатичните лекарства, приемани продължително време, могат директно да увредят много органи, както и цели системи като ендокринна, нервна, храносмилателна и преди всичко имунната система.

За щастие, съществуват специфични методи, които могат да детоксикират на енергийно и физическо ниво организма на детето (и, разбира се, на възрастния, ако е минало повече време и детето е пораснало) и така да подобрят здравето му.

Методът на Хомеопатичната детокс терапия (ХДТ) успешно лекува или подобрява: астма, алергия, хиперактивност с дефицит на вниманието, аутизъм, автоимунни заболявания и всякакви „нелечими“ случаи, които не се повлияват нито от алопатичната медицина, нито от класическата хомеопатия.

Хомео-детокс методът успешно се комбинира с класическата хомеопатия – необходимите хомеопатични лекарства се дават по определена схема, което ускорява оздравяването – и с ортомолекулярната медицина – всъщност, някои витамини, минерали и хранителни добавки са задължителна част от него. Методът, известен отначало като CEASE-терапия, е развит в Холандия от д-р Тинус Смитс и е насочен главно към лечението на аутизъм. По-късно холандският хомеопат Тон Янсен започва да прилага същите принципи и при други заболявания и доразвива метода, като го нарича „Хомеопатична детокс терапия“, въпреки че по-правилно би било „Хомеопатична и ортомолекулярна детоксикация“.

Терапията основно е насочена към неутрализиране на вредата от алопатичните лекарства, ваксините и други токсични субстанции, чрез съответните хомеопатични лекарства.

Ето какво казва самият Тон Янсен за откриването на ХДТ:

„Спомням си добре, че това беше през март 1993 г. След натоварен ден, сутрин в практиката и следобед в оранжериите с рози, оставаха ми само вечерите за учене и за размисъл. Изведнъж при мен дойде следната мисъл: аз не вземам предвид причината за разболяването! А нали именно това е необходимо за излекуването на болестта? Така започва хомеопатията: Ханеман работи в съответствие с този принцип, например той използва сепия, арсен, живак и злато. Разбира се, аз винаги питам пациентите за това, кога са възникнали оплакванията им. Отговорът на този въпрос не е бил нито за пациентите, нито за мен свързан с лекарства, ваксини или други токсични вещества, въпреки че и аз, и пациентите виждахме, че симптомите са възникнали в следствие на такива. Бях прекалено зает да реперторизирам и да лекувам симптоми така, както ме бяха учили. Не съм си задавал въпроса дали всяка ваксина или всяко алопатично лекарство може и трябва да бъдат използвани и като хомеопатични средства.“

Д-р Весела Попова- лекар хомеопат

Харесайте ни във Фейсбук

https://www.facebook.com/HomeoArtBg/about/

Хомеопатична Детокс Терапия по Тон Янсен

Хомеопатична Детокс Терапия по Тон Янсен