Холистичната профилактика – от природата и за човека

За да сме здрави през всички сезони!

Земята е направена от сложни, взаимосвързани системи, които се променят и саморегулират в зависимост от нуждите.

Въздух, вода, земя и огън се комбинират, за да сътворят един свят, който е колкото красив, толкова и удивителен! Дадено ни е всичко, за да сме здрави и щастливи. За съжаление, Човекът, който се смята за най-интелигентното същество на земята, съзнателно и несъзнателно, разрушава своята собствена среда.

Винаги съм била за екологията на нашата Планета, за екологията на Природата и нашата Среда на живот. Също така съм за екологията на нашето Тяло и нашите Мисли.

Всяко нещо, което е открито и служи на човек, има своя смисъл и място.

Не се отказвам от лекарствата, особено там, където действително са необходими, но съм против тяхното безконтролно използване. Старая се да помагам с природни методи за лечение и диагностика, като класическа хомеопатия, хомеодетокс терапия, нутриционистика и други холистични терапии, както и с древни, доказали се начини, като акупунктура и аурикулотерапия.

Холистичната профилактика - от природата и за човека

На мнение съм, че трябва да има алтернатива в лечението, както и право на избор.

Естественото лечение от природата е най-безвредно и подходящо за децата и възрастните.

Ранна диагностика и превенция

Профилактиката е медицината на бъдещето! Засега това остава само на думи,

а е толкова важно за нашите деца, на които им се налага да оцеляват във все по-сложна екологична обстановка. Важен проблем при лечението (особено при децата) е да се разпознаят и отстранят така наречените  миазми. Това са енерго-информационни нива, които се дължат на болести в рода (гонорея, сифилис, туберкулоза, краста и други), които се наследяват от родителите или на минали заболявания на самия пациент. В последните години все повече се доказва създаването на нови такива миазми като следствие от имунизации, химически медикаменти, токсични субстанции в храната и околната среда. Почти всяко дете има по няколко миазма, които водят до влошаване на здравето и боледуване още в ранна възраст. Миазмите се лекуват с хомеопатия, а начина на живот и храненето подпомагат изкореняването им.

Да предотвратиш означава да не се разболееш. Успешното използване на иновативни методи за диагностика, заедно с детоксикираща хомеопатична терапия и хранителна терапия с ненаситени мастни киселини и суперхрани от микроводорасли, коластра и други, са неразделна част от лечението.

Това позволява да се предотврати възникването на редица болести, а също така да се отстранят и значително да се намалят симптомите на съществуващите вече болести.

Лечение чрез прочистване и детоксикация на всички нива

Човек е единна част от вселената, микрокосмос в макрокосмоса. Ние се разболяваме, когато нарушаваме природните закони и можем да се възстановим, ако започнем да ги спазваме. Един от тези закони е прочистването. Морето се самопочиства, като постоянно изхвърля боклуците на брега. Така и човек не трябва да трупа всички отпадъци в себе си с години. Необходима е постоянна грижа за чистотата на тялото и освобождаването от токсини, шлаки, паразити, мастни отлагания и всякакъв друг «биологичен» и «информационен» отпадък.

Комплексен подход при лечението

Смятате ли, че ако имате само желанието, но нямате тухлите и здравата основа ще можете да построите дом? Да, понякога силното желание се материализира, но все пак за това са нужни и чисто физическите неща.

При човек е същото – той притежава психоемоционално, духовно и физическо тяло едновременно. Хората са толкова различни. Всяка терапия, която разглежда проблема само едностранно, е непълна и повърхностна, насочена само срещу симптомите. Чрез специфичната диагностика и лечението се стараем да разберем нишката от причинно-следствени връзки на различни нива, която е довела пациента при нас. Понякога е доста трудно да се стигне до първопричината, защото не всеки е готов да я приеме. Здравето на физическо ниво е също толкова важно, колкото здравето на духовно и емоционално ниво!

Холистичната профилактика –  от природата и за човека!

Д-р Весела Балтова