Хипнотична Регресия по метода на Долорес Кенън – QHHT-Quantum Healing Hypnosis Technique

Хипнотична регресия по метода на Долорес Кенън QHHT® представлява въвеждане на човека състояние на дълбока релаксация или транс чрез визуализация с цел достъп до минали животи и научаване на важна за настоящия живот информация. Често хората искат да видят миналото си за да разберат причините за отношенията си с други хора и силни чувства в двата края на спектъра. Друг мотив е разбиране на житейските обстоятелства от настоящето и изследване на причните за съдбата ни чрез разбиране на минали кармични връзки. Понякога причините за физически заболявания от настоящия живот се коренят в нещо случило се в миналото и е възможно да бъдат излекувани като разберем причните за проблема.

Обичайно това ниво на транс, към което се стремим в хипнотичната регресия се преживява два пъти на ден: моментът точно преди заспиване и моментът веднага след събуждане. В това състояние на съзнанието, с помощта на терапевта могат да бъдат изследвани минали животи, да се получи лечение на физически заболявания, както и да бъдат получени отговори на важни за човека въпроси от личен характер.

Долорес Кенън започва изследванията си в тази сфера през 60-те години, създавайки техниката QHHT® за връщане в минали животи. Тя установява, че всеки може да получи достъп до миналите си животи.
По време на сесията ще имате достъп до една по-информирана част от нас, наричана често Висш Аз или подсъзнание. Този наш аспект знае всичко за нас, за настоящия ни живот, както и за миналите ни животи. може да извършва мигновено и пълно излекуване и той е този, който избира какви минали животи е най-полезно и подходящо за нас да видим.

По време на сесията ще зададем въпроси към Подсъзнанието, които са важни за Вас. Често хората задават въпроси свързани с житейски решения, отношения с близки, здраве и всякакъв род проблеми, за които човек може да има нужда от съвет.

С над 45 години практика, техниката се е доказала като ефективна за хиляди души по целия свят, без значение от възраст, пол, личностни особености, физически симптоми, религиозни убеждения или култура.

Един от често задаваните от клиенти въпроси е свързан с безопасността: “Може ли да ми навреди по някакъв начин, мога ли да отида “някъде” и да не се върна, може ли да полудея?
Краткият отговор е “не”. Методът за хипнотична регресия работи чрез индуциране на състояние на съзнанието, в което се намираме естествено всеки ден, поне два пъти – преди да заспим и преди да се събудим. Това е състояние, в което честотата на работа на мозъка ни е 3 до 8 Hz или тета вълни. Мозъкът работи на различни честоти, според състоянието и нуждите ни. В науката тези честоти се засичат с енцефалограф. При будно, концентрирано състояние се засичат бета вълни-12-38 Hz. При отпускане и релаксация или при затваряне на очите се засичат алфа вълни-8-12 Hz. Ако отпускането продължи, ще навлезем в тета, което е състоянието, когато в съзнанието ни започват да се появяват спонтанно образи и картини, характерно за момента преди заспиване. Следват делта вълни-0.5-3 Hz, което е състоянието на дълбок сън. Мозъкът не е статичен, тези състояния могат да се менят бързо и многократно.

По време на QHHT сесия целим състояние на тета вълни, тъй като в него достъпът до дълбините на съзнанието ни е най-добър и така можем да достигнем до инфомрацията, която търсим. Тъй като това състояние е естествено функциониране за мозъка ни в дълбока релаксация, то, само по себе си, не само не може да навреди по никакъв начин, но е лечебно и възстановяващо. Хипнозата не е някакво “друго”, неизвестно на нас състояние на безпомощност и безсъзнателност, а просто метод за използване на естествените свойства и функции на мозъка за дадена позитивна цел – в този случай извличане на важна за настоящия ни живот информация. Много често след излизане от хипноза клиентите ми казват “аз се усещах буден, бях си тук”. Точно това е, което се очаква – човек си е “тук”, не е безпомощен или в безсъзнание, но същевременно има достъп до складирана дълбоко в несъзнаваното информация и може да я достигне, за да му помогне тя за разбиране и справяне с настоящите му изпитания и проблеми.

Не е възможно човек да не се събуди от хипноза, или да не се върне от “там”, където е “отишъл”, така както е невъзможно човек да не се събуди от сън, а да остане в съня си. Дори в случай, че терапевтът остави клиента сам и не го изведе от хипноза, нещо което не може да се случи на практика, това, което би станало е, че човек или спонтанно ще “изплува” и ще се окаже в будно състояние на бета вълни, или първо ще заспи (ще премине през делта) и после ще се събуди.

За кого регресивната хипноза не е подходяща?
Долорес Кенън казва, че е установила в практиката си, че е неуспешна работата с хора с психиатрични диагнози, и по-специално шизофрения или множествена личност. Не може да се работи и с хора, които в момента на сесията се намират под въздействие на алкохол или наркотици, както и психо-активни лекарства (успокоителни, сънотворни и др.), дори по предписание на лекар.

Извън тези медицински случаи бих добавила, че не е удачно да се работи с хора, които не идват на сесията по собствено желание и инициатива. Регресивната хипноза е изследване на несъзнаваното на много дълбоко ниво. Възможно е да излязат спомени за странни за човека или болезнени преживявания от този или минали животи. Човек може да си спомни случаи на преживяно насилие в детството или друга травматична ситуация. Може да се види с хора от настоящия живот в неочаквани ситуации и взаимоотношения и това да го шокира. Ако той е готов за това и е инициирал сесията, това е безкрайно полезно, лечебно и трансформативно преживяване. Но ако не е, срещата може да бъде най-малкото безполезна, а най-много– неприятна и дори стресираща. Методът дава възможност за справяне и с такива ситуации, и терапевтът ще направи нужните хипнотични внушения, за леко преминаване през случващото се, но въпреки това, непотърсена и изненадваща за клиента дълбинна работа никога не е препоръчителна.

Сесията продължава между 3 и 8 часа