Холистичната профилактика – от природата и за човека

За да сме здрави през всички сезони!

Земята е направена от сложни, взаимосвързани системи, които се променят и саморегулират в зависимост от нуждите.

Въздух, вода, земя и огън се комбинират, за да сътворят един свят, който е колкото красив, толкова и удивителен! Дадено ни е всичко, за да сме здрави и щастливи. За съжаление, Човекът, който се смята за най-интелигентното същество на земята, съзнателно и несъзнателно, разрушава своята собствена среда.

Винаги съм била за екологията на нашата Планета, за екологията на Природата и нашата Среда на живот. Също така съм за екологията на нашето Тяло и нашите Мисли.

Всяко нещо, което е открито и служи на човек, има своя смисъл и място.

Не се отказвам от лекарствата, особено там, където действително са необходими, но съм против тяхното безконтролно използване. Старая се да помагам с природни методи за лечение и диагностика, като класическа хомеопатия, хомеодетокс терапия, нутриционистика и други холистични терапии, както и с древни, доказали се начини, като акупунктура и аурикулотерапия.

На мнение съм, че трябва да има алтернатива в лечението, както и право на избор.

Естественото лечение от природата е най-безвредно и подходящо за децата и възрастните.

Ранна диагностика и превенция

Профилактиката е медицината на бъдещето! Засега това остава само на думи,

а е толкова важно за нашите деца, на които им се налага да оцеляват във все по-сложна екологична обстановка. Важен проблем при лечението (особено при децата) е да се разпознаят и отстранят така наречените  миазми. Това са енерго-информационни нива, които се дължат на болести в рода (гонорея, сифилис, туберкулоза, краста и други), които се наследяват от родителите или на минали заболявания на самия пациент. В последните години все повече се доказва създаването на нови такива миазми като следствие от имунизации, химически медикаменти, токсични субстанции в храната и околната среда. Почти всяко дете има по няколко миазма, които водят до влошаване на здравето и боледуване още в ранна възраст. Миазмите се лекуват с хомеопатия, а начина на живот и храненето подпомагат изкореняването им.

Да предотвратиш означава да не се разболееш. Успешното използване на иновативни методи за диагностика, заедно с детоксикираща хомеопатична терапия и хранителна терапия с ненаситени мастни киселини и суперхрани от микроводорасли, коластра и други, са неразделна част от лечението.

Това позволява да се предотврати възникването на редица болести, а също така да се отстранят и значително да се намалят симптомите на съществуващите вече болести.

Лечение чрез прочистване и детоксикация на всички нива

Човек е единна част от вселената, микрокосмос в макрокосмоса. Ние се разболяваме, когато нарушаваме природните закони и можем да се възстановим, ако започнем да ги спазваме. Един от тези закони е прочистването. Морето се самопочиства, като постоянно изхвърля боклуците на брега. Така и човек не трябва да трупа всички отпадъци в себе си с години. Необходима е постоянна грижа за чистотата на тялото и освобождаването от токсини, шлаки, паразити, мастни отлагания и всякакъв друг «биологичен» и «информационен» отпадък.

Комплексен подход при лечението

Смятате ли, че ако имате само желанието, но нямате тухлите и здравата основа ще можете да построите дом? Да, понякога силното желание се материализира, но все пак за това са нужни и чисто физическите неща.

При човек е същото – той притежава психоемоционално, духовно и физическо тяло едновременно. Хората са толкова различни. Всяка терапия, която разглежда проблема само едностранно, е непълна и повърхностна, насочена само срещу симптомите. Чрез специфичната диагностика и лечението се стараем да разберем нишката от причинно-следствени връзки на различни нива, която е довела пациента при нас. Понякога е доста трудно да се стигне до първопричината, защото не всеки е готов да я приеме. Здравето на физическо ниво е също толкова важно, колкото здравето на духовно и емоционално ниво!

Холистичната профилактика –  от природата и за човека!

Д-р Весела Балтова

Може би ще ви е интересно?

 • Когато щитовидната ни жлеза говори…Когато щитовидната ни жлеза говори…

  Въпреки че е сравнително малка, щитовидната жлеза играе ключова роля в метаболизма и функцията на много важни органи  като сърце, мозък, черен дроб, бъбреци и др. Като орган тя стои високо в йерархията на човешкия организъм с […]

 • Холистичната профилактика – от природата и за човекаХолистичната профилактика – от природата и за човека

  За да сме здрави през всички сезони! Земята е направена от сложни, взаимосвързани системи, които се променят и саморегулират в зависимост от нуждите. Въздух, вода, земя и огън се комбинират, за да сътворят един свят, който е […]

 • От духът на рейки, към дъхът на рейкиОт духът на рейки, към дъхът на рейки

  Защо енергията Рейки е толкова популярна и достъпна за всички? Защо Рейки получава масова популярност едва от 1980 год. в нашето „западно“ мислещо общество? Защо с всеки изминал ден тази популярност се увеличава? Едва ли […]

 • Защо харесвам и използвам AFA вече толкова години?Защо харесвам и използвам AFA вече толкова години?

  От многото хранителни добавки, с които съм се запознавала в работата си като лекар, едни от най-ценните остават тези съдържащи AFA (Afanizomenon flos-aquae) - диворастящото кламатско водорасло, както и комбинацията му с други […]

 • Resque Remedy – капките за спешна помощResque Remedy – капките за спешна помощ

  Най-известната и най-често прилагана комбинация от цветовете на на д-р Едуард Бах. Спешните капки са спасили живота на много хора, до момента на пристигане на квалифицирана лекарска помощ. Най-ценното им действие е, че те […]

 • Лечебната сила на молитватаЛечебната сила на молитвата

  Дълго време се смяташе, че обичаят хората да се молят пред икони и мощи на светци – е отживелица. Въпреки това, според най-новите научни данни, молитвите носят реални ползи! Молитвата е един вид медитация, а напоследък […]